Utsikt over Stockholm fra luften

Den nordiska kapitalförvaltaren

Vi är en aktiv nordisk kapitalförvaltare som specialiserat oss på norska och nordiska aktie- och ränteförvaltning. På Alfred Berg får du tillgång till professionella investeringslösningar och en bred kompetens som speglar alla anställda. Vi är ca. 60 anställda inom kapitalförvaltning, analys och kundtjänst.

Utsikt over aker brygge

Mer än 150 års erfarenhet

Vi har mer än 150 års erfarenhet inom branschen och fokuserar uteslutande på kapitalförvaltning. Alfred Berg ägs av BNP Paribas Asset Management och har därmed tillgång till ett globalt expertnätverk. Vi är också en exklusiv distributör av BNP Paribas Asset Managements fond- och förvaltningstjänster i Norge, Europas 7: e största förvaltare med en total tillgång på ca. 5 500 miljarder norska kronor och 3 000 anställda i 37 länder.

Utsikt over aker brygge

Våra förvaltare

Våra chefer har unik kompetens och erfarenhet inom sitt område. Vi strävar efter att skapa konsekvent och förutsägbar meravkastning i alla fonder. Vi uppnår detta genom strategisk riskhantering och gott samarbete mellan chefer och analytiker. Våra chefer har lyckats skapa betydande meravkastning utöver referensindexen över tid, både inom kapital- och ränteförvaltning.

spare i fond

Investeringsfilosofi

Alfred Berg Kapitalforvaltning har haft specialfonder med etiska investeringskriterier sedan 1999. I december 2012 beslutades att alla Alfred Bergs norska fonder, aktiefonder och räntefonder skulle ha samma etiska placeringsprofil. Detta infördes den 1 januari 2013. Undantaget är aktiefonden Alfred Berg Index, som följer Oslobörsens huvudindex. Läs mer om vår etiska investeringsprofil.