Utsikt over Oslo fra lufta

Head of Institutional Sales – Nordic Strategies

Publicerad

Alfred Berg expanderar på den svenska marknaden. Vi har nyligen anställt en Head of Distribution sales and marketing och letar nu efter en person som kan leda försäljningen mot institutionella investerare. Är du rätt person och vill vara med och leda Alfred Bergs expansion i Sverige?

Som Head of Instituional Sales – Nordic Strategies får du möjligheten att bygga upp Alfred Berg som en stark nordisk kapitalförvaltare på den svenska marknaden. Vi letar efter dig som har stor erfarenhet av fondförsäljning och ett väl utvecklat nätverk bland institutionella investerare.

Vi är idag 6 anställda på Alfred Berg i Stockholm och skall inom en snar framtid bli 10 anställda. På längre sikt planeras bemanningen öka ytterligare.

Alfred Berg – Den nordiska kapitalförvaltaren

Alfred Berg är den nordiska kapitalförvaltaren. Bolaget förvaltar nordiska räntor och aktier. Alfred Berg har 61 anställda varav 6 på kontoret i Stockholm. Totalt förvaltas 140 miljarder SEK och från det svenska kontoret förvaltas 30 miljarder SEK. I Norge har Alfred Berg varit en av de snabbast växande kapitalförvaltarna och har växt från 20 till över 100 miljarder de senaste 10 åren. De senaste 5 åren har vi varit rankade som nummer 1 i Prosperas undersökning av kundnöjdhet.

Alfred Berg har ett mycket konkurrenskraftigt produktsortiment inom nordiska räntor och aktier. På räntesidan erbjuds nordiska penningsmarknadsfonder och ett brett utbud av nordiska obligationsfonder inklusive cross-over och high yield mandat. På aktiesidan erbjuder vi nordisk small cap och nordisk large cap.

ESG är ett fokusområde inom Alfred Berg och vi har arbetat aktivt med ESG sedan 1999. 2020 lanserade vi Alfred Berg Nordic Small Cap ESG och 2021 Alfred Berg Nordic High Yield ESG. Bägge dessa fonder har en tydlig ESG-profil anpassad mot svenska investerare. Fonden följer bland annat Svenska kyrkans ESG-riktlinjer.

Alfred Bergs verksamhet är samlokaliserad med BNP Paribas Asset Management i Stockholm där de också har ett säljkontor för BNP Paribas Asset Managements internationella fonder. I rollen ingår samarbete med detta team och möjligheten att dra nytta av deras expertis. Aktivitet mot gemensamma kunder kommer att samordnas tillsammans med BNP Paribas.

Rollen

Som Head of Institutional Sales – Nordic Strategies är din roll att bygga upp Alfred Berg som en nordisk kapitalförvaltare på den svenska marknaden. Rollen innebär huvudsakligen aktiv försäljning mot nya kunder.

Tjänsten är en integrerad del av Alfred Bergs nordiska försäljningsorganisation med 12 anställda. Du kommer kunna dra nytta av, anpassa och vidareutveckla Alfred Bergs väletablerade säljkoncept för användning i Sverige.

Vidare kommer du att vara aktiv i marknadsföring genom att bidra till våra nyhetsbrev, hålla seminarier och underlätta för medieexponering. Alfred Berg arbetar aktivt med webbseminarier från egen Tv-studio, på sociala medier samt i traditionell media.

Som Head of Institutional Sales – Nordic Strategies kommer du också att arbeta nära den nordiska förvaltningsteamet på 18 personer där 3 av förvaltarna finns placerade i Stockholm.

Vem är du?

Vi söker efter en person med lång erfarenhet som kan visa på konkreta resultat från försäljning av fonder och diskretionär förvaltning till institutionella investerare. Du har en stark yrkesmässig kompetens kring finansiella produkter och försäljning och har ett välutvecklat nätverk bland svenska investerare. Du talar flytande svenska och är duktig på att formulera dig i tal och skrift. Utöver det kan du uttrycka dig väl på engelska både skriftligt och muntligt.

Avgörande egenskaper för att lyckas i rollen är självständighet, hög integritet, entreprenörstänk, struktur och noggrannhet. Du måste ha ett stort intresse för affärer, vara skicklig på att bygga relationer samt vara en lagspelare.

Anställningen omfattar resor i Sverige, mellan Sverige och Norge och ibland internationellt. Högre utbildning från ett universitet eller högskola, helst inom ekonomi/finans, är önskvärt.

Vad erbjuds du?

Du erbjuds möjligheten att ta en av de största nordiska fondsuccéerna till Sverige och få vara en nyckelperson i etableringen av Alfred Berg som nordisk kapitalförvaltare på den svenska marknaden.

Du erbjuds en strategisk viktig roll med stort personligt ansvar. Tjänsten har en konkurrenskraftig lön och ingår i företagets bonusprogram. Alfred Berg erbjuder också tjänstepension med tillhörande försäkringar. Arbetsplatsen ligger på Blasieholmen i Stockholm.

Ansökan och mer information

I den här rekryteringen samarbetar Alfred Berg med Compass. Du söker tjänsten via länken och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om bolaget och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Compass ansvarig konsult Hans Jansson på +46 73 461 36 03 alternativt Head of Sales på Alfred Berg Nils J. Andresen, telefon +47 90 98 72 72.

Vi intervjuar löpande så ansök gärna så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!